Sevr Mağarası’nda


SEVR MAĞARASI

Mescid-i Haram’a 3 km. uzaklıkta Mekke’nin güneybatısında yaklaşık 800 metre yükseklikteki zirvesine ulaşmak 2 saati bulan Mekke’nin adedi yüzlerce olan dağlarından bir dağ. Yar-i gar-i refik olan,el mülekkabi bil atik Cenab-ı Ebubekr-i Sıddik hazretleri ile üç gün boyunca istirahat buyurdukları EL-SETTAR esmasının tecelligâhı pek mübarek yeryüzü parçası..

Mekke müşrikleri gruplar halinde her tarafta Peygamberimizi aramaya koyuldular, bulamadılar. Bulana yüz deve vereceklerini ilân ettiler. Her tarafı arıyorlardı. Hatta bunlardan bir kısmı mağaranın ağzına kadar gelmiş, o kadar yaklaşmışlardı ki, adımlarının sesi içerden duyuluyordu. Hz. Ebû Bekir endişelenmeye başladı Peygamberimize, kulağına eğilerek, “Düşmanlar çok yaklaştı, o kadar ki, ayaklarının dibine bir baksalar bizi görecekler” dedi. Peygamberimiz ona cevap verdi:
“Hüzünlenme, Allah bizimle beraberdir.”

Hatta o sırada mağaranın kapısına kadar gelenlerden biri mağaranın içine girip aramak istemiş. Umeyye b. Halef ona:
– Orada ne işin var? Aklını mı yitirdin. Baksana Muhammed doğmadan önce orada örümcekler ağ germiş, kuşlar yuva yapmış, dedi ve içeriye girmesine engel oldu.  Tarih kitaplarının sözünü ettikleri mağara mûcizeleri bunlardır.

Peki bize düşen nedir? Allah bir kulunu korumak istedikten sonra onun sebeplerini de yaratır. Konu ile ilgili Kur’an-ı Kerîm’de şöyle buyuruluyor:

“Eğer siz ona (Allah’ın Resûlüne) yardım etmezseniz (bu önemli değil); Allah ona yardım etmiştir. Hani kâfirler onu iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke’den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı, O, arkadaşına, üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükunet sağlayan) emniyetini indirdi. Onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kâfir olanların sözünü alçalttı. Allah’ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir.” [Tevbe:40]

Biz de 4 Rebi’ül-evvel 1431 (18 Şubat 2010) ‘de Mekke Ümmü’l Kura üniversitesinden Tarih Doktoru pek muhterem Necati ÖZTÜRK hocamızla Harem-i pakinde bir sabah namazını müteakip düştük yola… iki saatlik zorlu bir tırmanıştan sonra vasıl olduğumuz mağarada tam da Resulu Kibriya Efendimiz’in yattığı yere O’nun yattığı şekilde fakirin dizlerine başını koyarak uzandı hocamız ve müjdeledi bizleri:

Burada “La tahzen innallaha meana” sırrına erenler dünya ve ahiret gamından kederinden uzak olur, hazret ağlayarak dua etti fakirin aminleri siz müslüman gönüllere de ulaşsın diye ikram buyurmak istedik.

Ve ekledi. Şu küçücük mağara yeryüzünde Efendimiz’in dokunduğu bir taşa dokunma ihtimalinizin en yüksek olduğu yerdir. Her taşı her parçası öpülse haktır, ağlayarak yüz sürdük ancak iki kişinin sığabildiği mağaraya.

Umarız ve dileriz ki cümle canlara nasib olur aynel yakin görmek ve dahi sırrına ermek

Aşk ile ya huu

NOT: Sevr’e dair paylaştığımız bir video için tıklayınız

1 thoughts on “Sevr Mağarası’nda

  1. Onlardan daha öğütçü, daha güzel sözlü kim vardır? Nefesleri taşa bile tesir eder.
    “Hüzünlenme, Allah bizimle beraberdir.”diyenlerden olalım hep inşallah cümlemiz söz var can yakar ağlatır sızlatır sığmaz gönle işte o sözler hep nasip ola yaşamak sevmek sevdirmek şükretmek nasip olsun ALLAH cümlemizle olsun

Söyleyecek sözüm var...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.